Grilované kocky lososa v medovo limetkovej marináde

Grilované kocky lososa v medovo-limetkovej marináde

AdobeStock_35981461 Lachswürfel 

Ingrediencie: 

800g filet z lososa

2 PL olivového oleja

3 PL Rozmarínového medu Wernet

½ ČL chilli prášku/vločiek

4 PL limetkovej šťavy

1 ČL sladkej papriky

1-2 ČL provensálskeho korenia  

 Soľ a korenia na dochutenie

 

Mierne korenistý rozmarínový med a kyslosť limetky dávajú lososu tú zvláštnu nôtu, cítite sa ako pri Stredozemnom mori a vychutnávate si lahodné kocky lososa. Lososové kocky môžete opražiť aj na panvici, podávame s divokou ryžou.

Príprava: Lososa umyte a nakrájajte na kocky.

Zmiešajte limetkovú šťavu, med, olivový olej a korenie a dochutíme soľou a korením. Kocky lososa v marináde odložte do chladničky a nechajte aspon 2 hodiny odstáť. Predhrejte gril na 170 ° C. Kocky lososa položte na grill a grilujte 6-8 minút. Po ugrilovaní potrieme kocky lososa zvyšnou marinádou a podávame.