Grilované kocky lososa v medovo limetkovej marináde
Grilované kocky lososa v medovo-limetkovej marináde
Ingrediencie:
800g filet z lososa
2 PL olivového oleja
3 PL Rozmarínového medu Wernet
½ ČL chilli prášku/vločiek
4 PL limetkovej šťavy
1 ČL sladkej papriky
1-2 ČL provensálskeho korenia
Soľ a korenia na dochutenie
Mierne korenistý rozmarínový med a kyslosť limetky dávajú lososu tú zvláštnu nôtu, cítite sa ako pri Stredozemnom mori a vychutnávate si lahodné kocky lososa. Lososové kocky môžete opražiť aj na panvici, podávame s divokou ryžou.
Príprava: Lososa umyte a nakrájajte na kocky.
Zmiešajte limetkovú šťavu, med, olivový olej a korenie a dochutíme soľou a korením. Kocky lososa v marináde odložte do chladničky a nechajte aspon 2 hodiny odstáť. Predhrejte gril na 170 ° C. Kocky lososa položte na grill a grilujte 6-8 minút. Po ugrilovaní potrieme kocky lososa zvyšnou marinádou a podávame.