Grilované kráľovské krevety v medovo-cesnakovej marináde

Grilované kráľovské krevety v medovo-cesnakovej marináde:

gegrillte Shrimpsspiesse

Ingrediencie:

500 g kráľovských kreviet bez hlavy a chvosta

1 kg kráľovských kreviet s hlavou a chvostom

4 PL medu Wernet z pomarančových kvetov

1 ČL paradajkového pretlaku, 1/2 ČL horčice, 2 1 ČL sójovej omáčky

1 ČL sladkej papriky,

2 ČL cesnakového prášku,

1 PL olivového oleja

1 PL tmavého balzamikového octu

1 ČL mletého čili prášku.

 

Popis: Dodajte krevetám tú zvláštnu korenistosť cesnaku a sladkosť medu z pomarančových kvetov. Špízy sa hodia k výdatnému rizotu, alebo ako finger food s lahodným bylinkovým dipom alebo s čerstvým šalátom.

 

Príprava: Ak sú krevety neošúpané tak odstráňte tmavé črevo, potom umyte krevety.

Na marinádu zmiešame v miske všetky ingrediencie tak, kým nevznikne krémová, silná marináda. V prípade potreby použite soľ a korenie podľa chuti. Teraz zmiešajte krevety s marinádou a vložte ich do chladničky na 2 hodiny a necháme marinovať. Potom krevety napichnite na drevené špajle na diaľku. Teraz je čas grilovať, ak špízy z kreviet položíte priamo na mriežku,rošt treba vopred namastiť, inak krevety vyschnú a môžu sa spáliť, grilujte 3 minúty z každej strany.