Grilované kráľovské krevety v medovo-cesnakovej marináde
Grilované kráľovské krevety v medovo-cesnakovej marináde:
Ingrediencie:
500 g kráľovských kreviet bez hlavy a chvosta
1 kg kráľovských kreviet s hlavou a chvostom
4 PL medu Wernet z pomarančových kvetov
1 ČL paradajkového pretlaku, 1/2 ČL horčice, 2 1 ČL sójovej omáčky
1 ČL sladkej papriky,
2 ČL cesnakového prášku,
1 PL olivového oleja
1 PL tmavého balzamikového octu
1 ČL mletého čili prášku.
Popis: Dodajte krevetám tú zvláštnu korenistosť cesnaku a sladkosť medu z pomarančových kvetov. Špízy sa hodia k výdatnému rizotu, alebo ako finger food s lahodným bylinkovým dipom alebo s čerstvým šalátom.
Príprava: Ak sú krevety neošúpané tak odstráňte tmavé črevo, potom umyte krevety.
Na marinádu zmiešame v miske všetky ingrediencie tak, kým nevznikne krémová, silná marináda. V prípade potreby použite soľ a korenie podľa chuti. Teraz zmiešajte krevety s marinádou a vložte ich do chladničky na 2 hodiny a necháme marinovať. Potom krevety napichnite na drevené špajle na diaľku. Teraz je čas grilovať, ak špízy z kreviet položíte priamo na mriežku,rošt treba vopred namastiť, inak krevety vyschnú a môžu sa spáliť, grilujte 3 minúty z každej strany.