Pečená tekvica so škoricou, medom a feta syrom

Názov:Pečená tekvica so škoricou, medom a feta syrom

shutterstock_1471116752

 

 

 

Ingrediencie pre 4 osoby: 

600g tekvice Hokkaido

3 PL repkového oleja

200g syru feta

1 pomaranč

3 PL tymiánového medu Wernet

1/2 ČL škorice

1/2 Čl sladkej papriky

1 ks. zázvor (1 cm)

1 ČL soli, hrubá

2 PL sezamových semienok

2 lyžice sezamových semienok

4 stonky tymiánu

 

Popis: Ak máte radi tekvicu, tak si tento recept zamilujete. Kombinácia chutí  jemnej korenitosti zázvoru, ovocnej sladkosti pomaranča, tekvice, feta syru a tymiánu.

Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tekvicu rozpolíme a polievkovou lyžicou vyškrabeme semienka. Tekvicu nakrájajte na hrubé mesiačiky alebo kocky a jemne opečte.

Dôkladne umyjeme pomaranč a nastrúhame približne dve polievkové lyžice pomarančovej kôry. Zvyšok pomaranča vytlačíme, zázvor ošúpeme a nakrájame na drobno. Zmiešame olej, pomarančovú kôru, soľ, papriku, škoricu a zázvor a vytvoríme marinádu. Následne ju poriadne premiešame a nanesieme na tekvicové kúsky. Následne tekvicové kúsky a marinádu spoločne ešte dôkladnejšie premiešame, aby sa nám chute dokonale skombinovali. Potom zmes dáme na pekáč a pečieme približne 15 minút. Medzitým si nahrubo rozdrobíme fetu a natrháme tymián.

Oboje rozotrieme na tekvicu a pečieme ďalších 10 minút. Pomarančovú šťavu zmiešame s medom a pokvapkáme ňou tekvicu a posypeme sezamovými semienkami. Následne všetko dáme naspäť do rúry a pečieme 5 minút.

Hotový pokrm vyberieme a odporúčame konzumovať ešte kým je teplý. Dobrú chuť :)