Pečená tekvica so škoricou, medom a feta syrom
Názov:Pečená tekvica so škoricou, medom a feta syrom
Ingrediencie pre 4 osoby:
600g tekvice Hokkaido
3 PL repkového oleja
200g syru feta
1 pomaranč
3 PL tymiánového medu Wernet
1/2 ČL škorice
1/2 Čl sladkej papriky
1 ks. zázvor (1 cm)
1 ČL soli, hrubá
2 PL sezamových semienok
2 lyžice sezamových semienok
4 stonky tymiánu
Popis: Ak máte radi tekvicu, tak si tento recept zamilujete. Kombinácia chutí jemnej korenitosti zázvoru, ovocnej sladkosti pomaranča, tekvice, feta syru a tymiánu.
Postup: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Tekvicu rozpolíme a polievkovou lyžicou vyškrabeme semienka. Tekvicu nakrájajte na hrubé mesiačiky alebo kocky a jemne opečte.
Dôkladne umyjeme pomaranč a nastrúhame približne dve polievkové lyžice pomarančovej kôry. Zvyšok pomaranča vytlačíme, zázvor ošúpeme a nakrájame na drobno. Zmiešame olej, pomarančovú kôru, soľ, papriku, škoricu a zázvor a vytvoríme marinádu. Následne ju poriadne premiešame a nanesieme na tekvicové kúsky. Následne tekvicové kúsky a marinádu spoločne ešte dôkladnejšie premiešame, aby sa nám chute dokonale skombinovali. Potom zmes dáme na pekáč a pečieme približne 15 minút. Medzitým si nahrubo rozdrobíme fetu a natrháme tymián.
Oboje rozotrieme na tekvicu a pečieme ďalších 10 minút. Pomarančovú šťavu zmiešame s medom a pokvapkáme ňou tekvicu a posypeme sezamovými semienkami. Následne všetko dáme naspäť do rúry a pečieme 5 minút.
Hotový pokrm vyberieme a odporúčame konzumovať ešte kým je teplý. Dobrú chuť :)